8 december 2020

Verslag ‘Dag van de ondernemer’

“Bij netwerken is niet het geven van het juiste antwoord of advies het belangrijkste, maar het stellen van de juiste vragen vanuit echte belangstelling” reageert Ab Groothedde

Duurzaam Netwerken

Dit gaat vooral om langdurige relaties en de oprechte aandacht voor elkaar en elkaars expertise. Het gaat niet om het verzamelen van visitekaartjes (of het uitdelen) maar het investeren in elkaar. Netwerken is net als vrienden maken – dit doe je ook niet in één keer. Door uitdagende vragen – die de kern raken – krijg je onderlinge verbinding en een opening om elkaar beter te leren kennen. Een losse connectie kan zo mee groeien tot een duurzame relatie.

Problemen delen vanuit vertrouwen

Alles wat je aandacht geeft groeit – geeft je elkaar vertrouwen, kun je ook tijdens een crisis je problemen voorleggen aan andere ondernemers. Zij kunnen weer vanuit hun expertise en ervaring adviseren (indien gewenst). Sluit je daarom aan bij een ondernemersvereniging die bij je past.

Laten wij ook volgend jaar op deze manier verbonden blijven. Als collega’s, ondernemers en ook als ondernemersnetwerken.

Een uitgebreider verslag van de Digitale Dag van de Ondernemer vind je hier (klik op deze link).

Ook volgend jaar zullen wij hierin de samenwerking en verbinding onderhouden met de OC-Gorinchem.